perjantaina, kesäkuuta 24, 2005

MTK puuhailee boikottia Italialle...

Maataloustuottajain keskusliitossa MTK:ssa puuhataan boikottia italialaistuotteille. Helsingin Sanomien mukaan ajatus ostolakosta syntyi MTK:n aamukahvipöydässä vastalauseena Italian pääministerin Silvio Berlusconin lausunnoille.

Berlusconi vähätteli tiistaina suomalaista ruokakulttuuria. Lisäksi hän kertoi saaneensa EU:n elintarvikeviraston Suomen sijasta Italiaan sen vuoksi, että oli hurmannut presidentti Tarja Halosen "playboy-taidoillaan".

Lehden haastatteleman MTK:n yritysasiamiehen Paula Viertola-Jernin mukaan Berlusconi loukkasi Suomea ja ennen kaikkea presidenttiä. Boikottia on ajateltu jatkaa yli kesän, ja sen tavoitteena on herättää asiasta keskustelua.

Boikottikampanja lähti liikkeelle MTK:sta, mutta liitto ei kuitenkaan virallisesti ole sen takana. Suosittuja italialaisia tuotteita Suomessa ovat muun muassa viini ja oliiviöljy.

STT via Kaleva

---

Mielenkiintoinen veto. (hykertelee).

1 kommentti:

Jani kirjoitti...

Osataan sitä Suomessakin:

“Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) sanoo torstain Suomenmaassa tietävänsä kokemuksesta, mille maistuu italialainen ruoka pahimmillaan.

Anttila kertoo lehdessä olleensa vähällä oksentaa illallispöydässä, kun hän yritti lusikoida valiokunnan muitten jäsenten kanssa Lombardian maakunnan suurta herkkua pötsikeittoa.

– Se oli todella kamalaa. Sanon ihan suoraan, mutta en sitä kenellekään siellä sanonut. Oksennus meinasi tulla, kun siinä haisi suomeksi sanottuna kusi, Anttila kertoo.”