tiistaina, syyskuuta 21, 2004

Vastuutonta toimintaa

Villin Pohjolan eräkämpälle tulleet metsästäjät järkyttyivät viikonloppuna pahan kerran. Rovaniemen maalaiskunnassa sijaitsevan kämpän lähistölle ja kompostiin oli jätetty mätänemään läjäpäin metsäkanalintuja.

Metsästäjät löysivät ensin kompostista kuolleen koppelon, kaksi ukkoteertä ja pyyn. Kohta kämpän biojäteastiasta löytyi neljä teertä lisää.

Miehet ilmoittivat asiasta Metsähallitukselle, jonka lähettämä huoltomies löysi lähistöltä lisää hyljättyä riistaa. Kaikkiaan kämpän liepeiltä löytyi 27 metsäkanalintua. Ainakin osa linnuista oli suolistettu, ikään kuin ne olisi aiottu laittaa ruuaksi asianmukaisesti.

Linnut oli ammuttu luvalliselta alueelta luvallisena aikana. Villin Pohjolan myymiin lupiin sisältyy kuitenkin riistakiintiö, jonka mahdollista ylittymistä ei ole vielä selvitetty.

(kaleva)

-----

Mikäli tuon tekijä joskus saadaan kiinni toivoisin, että hänen aseet poljetaan suohon ja metsästäjä perässä... Muutenkin metsästäjien mainetta koetellaan, joten tuollaiset edesvastuuttomat paskiaiset ovat vain myrkkyä kaikessa muodossaan...

Ei kommentteja: