Netistähän löytyy vaikka mitä mielenkiintoista. Näin kesänkynnyksellä meistä jokainen on kulmakunnan paras kokki, joten eikun kokkaamaan...
Onni-Sonni
Tarveaineet: 1kpl sonneja
Tapetaan yksi sonni. Ensikertalaisten kannattaa ottaa huomioon, että huonosti tapettu sonni voi olla aika vihainen ja jopa vaarallinen. Samoin kannattaa ottaa huomioon että ne, jotka tappavat jonkun toisen kuin oman sonninsa jotenkin sopivat sonnin omistajan kanssa tapahtumasta. Harvoillahan meistä on enää onnea omistaa omaa sonnia ! Sonnin tultua tapettua tulee siltä siististi ja hyvää hygieniaa noudattaen riisua pois kaikki sellainen mitä ei tee mieli syödä. Tähän luokkaan voidaan lukea ainakin sarvet, karvat, sorkat, nahka ja suolet. (Suolet sillä poikkeuksella ettei niistä tehdä namnam makkaraa. ´(Namnam-makkaran teko-ohjeita tulenee ilmestymään lähiaikoina "m0$ - makkaraa koko kansalle" - teoksessa). Tapettu ja siivottu sonni paloitellaan sopivan kokoisiin paketteihin. Niistä tässä vaiheessa kannattaa kiinnittää huomio ei lihaan, vaan yllätys yllätys - luihin ! Luita on sonnissa suorastaan uskomaton määrä. Jollainlailla tulee liiat luut saada eroteltua lihoista. Elikkä, otetaan se parempi puukko ja veistellään sillä enimmäkseen niin, että liha ja luu irtoavat sujuvasti toisistansa. Jäljellejäävät luut ovat suoraansanotusti saatanan isoja, ja niitä on paljon. Vaan niiden käsittelystä annettaan ohjeita mahdollisesti myöhemmin ilmestyvässä "m0$ - Luusoppaa koko kansalle" teoksessa. Nyt, kun luista on päästy eroon keskitytään varsinaiseen asiaan. Ainakin osa TOSIMIEHISTÄ tuntee termin "lihas". Niitäpä sitä sitten sonnivainaasta etsiskellään, yleensä ne ovat sitkeäköillä kalvoilla irti toisistansa. Ja vot. Ne kun löytää niin kaiken voidaan sanoa olevan jo lähellä valmista. Eli; irroitellaan ne lihakset toisistansa. Pakataan ne, pakastetaan, otetaan pois pakastimesta: - Varataan kunnollinen paistoastia, olkoon se kunkin kokin mukaan joko pannu tahikka jokunlaine kasari. (Kehoitan kuitenkin välttämään yleisesti käytössä olevia VW-Kupla- pölykapseleista luultavasti Puolassa tuotettuja nk "teflon-paistinpannuja" Tosimiehen paistinpannun erottaa painosta) - Veistetään jäisestä lihasta poikkisyyn sellaisia siivuja kun KUNNON puukolla irtoaa, laitetaan ne paistinpannulle sitä mukaa kun niitä saadaan jäisestä jäisestä pökäleestä irti veistettyä. Kasataan niitä paistoastiaan paljon! ja käännellään koko ajan. Ja jykerrellään ja heitetään paistumaan ja käännellään. Kun paistoastia on kertakaikkiaan täynnä, niin syödään. - Leivän päällä (Kunnon leivontaohjeet lähiaikoina mahdollisesti ilmestyvästä teoksesta "m0$ - leipää koko kansalle" Tämänhetkinen painos (16 miljoonaa) loppuunmyyty, viimeinen tilaaja joku cccp, mikä v*ttu lie ollut)). - perunoiden kera (lisää perunoista lähiaikoina mahdollisesti ilmestyvästä teoksesta "m0$ - Pommerin sota ja laukeamattoman käsikranaatin salaisuus" Unohtumattomia makuelämyksiä kaikille hyvän, alkuperäisen ruuan ystäville !!
Lisää ohjeita löydät esimerkiksi osoitteesta www.tosimiehet.com
;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti