sunnuntai, huhtikuuta 03, 2005

Viranomaisverkot kasvavat yhteen vuoteen 2010 mennessä?

Kansalaisten turvallisuudesta vastaavien viranomaisten toimintaa ja etenkin yhteistoimintaa auttamaan pystytetään lähivuosina Secnet-verkko. Se auttaa muun muassa muodostamaan yhteisistä tiedoista tarkkoja tilannekuvia esimerkiksi kriisipäätöksenteon työvälineiksi. "Viranomaiset tarvitsevat viestintäverkon, joka on suojattu – myös ruuhkilta", muistuttaa Puolustusministeriön tietohallintojohtaja Sauli Savisalo.

Secnet ei ole viestintäverkko vaan paljon enemmän. Se yhdistää poliisin, sosiaali- ja terveysalan, pelastustoimen, rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien tiedot niin niiden omiin kuin yhteisiinkin tarpeisiin. Samoin se palvelee esimerkiksi valtiojohtoa. Secnet-suunnittelu on alkanut 2004, toteuttamisvaiheeseen on tarkoitus päästä ensi vuonna ja valmista pitäisi olla 2010.

"Secnetiin kootaan yhteiset ja yhteiskäyttöiset tiedot, joita Secnet säilyttää ja jakaa. Siihen luodaan eri turvatason liittymäverkkoja sekä yhteisiä palveluita. Fyysisesti Secnet muodostuu erityisesti suojatuista palvelinkeskuksista, joita yhdistävät suojatut tiedonsiirtoyhteydet. Se mahdollistaa hallinnon rajat ylittävän syvän yhteistyön", Savisalo lupaa.

Tietoliikenneyhteydet Secnetiin hoidetaan useaa kanavaa käyttäen viranomaisten Virve-verkosta aina tavallisiin gsm-yhteyksiin.
-
Lähde: www.tietokone.fi
---

Aika näyttää kuinka tämä hanke tulee onnistumaan? Olisivat nyt edes saaneet tuon VIRVE:n toimimaan niin, että käyttäjiä olisi enemmänkin. Miksi rakentaa uutta kun entinenkään ei ole täysin käytössä.

2 kommenttia:

Jani kirjoitti...

"Viranomaiset tarvitsevat viestintäverkon, joka on suojattu – myös ruuhkilta"

Mielenkiintoista sikäli, että Internethän syntyi alkujaan armeijan tarpeesta luoda kommunikointiverkko joka kestäisi mitä tahansa, eli tämä kuulostaa vähän niin kuin pyörän keksimiseltä uudestaan. Suojauksilla tässä yhteydessä tosin tarkoitetaan varmaan lähinnä tietosuojaa eikä niinkään ydinpommikestävyyttä...

Kuinkahan Virve mahtaa skaalautua uuteen käyttöön kun jo nykyisellään se natisee tosipaikan tullen?

Vesa kirjoitti...

Osuit Jani naulan kantaan. Miksi pitää rakentaa uutta. Tämän asian kanssa vielä moni insinööri lyö päätään seinään.