sunnuntaina, elokuuta 08, 2004

Rajamäki: Tulva-alueille erikoistunut VPK-toimintaa

Sisäasiainministeri Kari Rajamäki (sd.) ehdottaa vapaaehtoisten palokuntien erikoistumista.

Rajamäen mielestä esimerkiksi tulva-alueilla vapaaehtoinen palokunta voisi erikoistua tulvavahinkojen torjuntaan. Hän puhui tänään Janakkala-juhlassa Janakkalassa.

Rajamäen mielestä vapaaehtoisten palokuntien ei ole välttämätöntä hallita kaikkia pelastustoiminnan tehtäviä. Sen sijaan ne voisivat erikoistua esimerkiksi öljyntorjuntaan tai väestönsuojeluun alueellisen tarpeen mukaisesti.

- Mahdollisena uutena tehtävänä voisi olla ympäristöonnettomuuksien torjuntavalmiuden ylläpitäminen alueella, jolla on merkittävä ympäristöonnettomuuden vaara, Rajamäki ehdotti.

Rajamäki piti puheessaan tärkeänä, että vapaaehtoiset palokuntalaiset pitävät toimintaansa mielekkäänä osana pelastusjärjestelmää. Vapaaehtoisten palokuntien tehtävä on hänen mielestään edelleen merkittävä kansalaisten turvallisuuden ylläpitäjänä.

www.kaleva.fi

---------------

No joo, tähän just ollaan pyritty näissä aluepelastuslaitoksissa. Täällä perähikiällä missä välimatkat ovat pitkät ei erikoistuminen onnistu ihan niin vain.

Tuskin kaupunkilaisetkaan pitäisi siitä, että onnettumuuden sattuessa odotettaisiin toista VPK:ta tekemään jotain sellaista, mihin ei oman kaupungin tai kunnan VPK:lla ole muka resursseja?

Rajamäki on mielestäni vähän ajasta jäljessä... Noo, ei voi vaatia liikoja. Herää vaan kysymys, että millaista kalustoa sitten olisi VPK:lla mikä on pelkästään tulviin yms erikoistunut?

Ei kommentteja: