torstaina, elokuuta 12, 2004

Tunnusluvut

Varmaan suurin osa meistä käyttää netin yhtenä palveluna pankkipalveluita.

Itse koin aikamoisen yllätyksen kun huomasin avainlukulistassa saman tunnusluvun kuin minun pankkikortissakin??? Jotenkin oli helpompi sillä kertaa kirjautua palveluun sisälle ;-)

Tietty yhden salasanan idenfiointi johonkin korttiin on mahdotonta, mutta kyllä tuo pysäytti miettimään.

1 kommentti:

Jani kirjoitti...

Mulla aikoinaan oli pankkikortin kääntöpuolella olevassa kortin numerosarjassa (kortin "henkilötunnus"?) neljä viimeistä numeroa samat kuin sen kortin tunnusluku. Ainakin Otuspankin kortissa ne numerot on vieläpä jaoteltu tyyliin NNNN-NNNN-NNNN-NNNN, eli viimeinen neljän sarja oli se tunnusluku.

Kyseessä taisi olla peräti ensimmäinen pankkikorttini joten kysyin virkailijalta että näinkö se on näkyvästi korttiin painettu, mutta kuulemma se oli silkkaa sattumaa ja virkailijakin sitä ihmetteli. Oli kyllä helppo tarkistaa tunnusluku jos ei sitä muistanut - kunhan teki sen ennen kuin syötti kortin automaattiin ;)

Sitten kaiken huipuksi se kortti katosi yhdessä lompakon kanssa, mutta se kuoletettiin ennen kuin siitä kukaan sai mitään irti, ja olisikohan kokenut "löytäjä" tullut moista mahdollisuutta ajatelleeksikaan, että tunnusluku on sama kuin kortin taakse painetun numerosarjan viimeiset numerot?